Deski do krojenia
Deski do krojenia są jednymi z podstawowych elementów wyposażenia kuchni, wykorzystywanymi praktycznie każdego dnia. Deska kuchenna ma różnorodne zastosowanie: oprócz krojenia idealnie nadaje się do eksponowania dań i serwowania ich w ciekawy sposób. Niektóre deski drewniane kuchenne z powodzeniem mogą posłużyć również jako stylowe tace do podawania przekąsek, serów czy owoców. Podstawą funkcjonalności każdej deski do krojenia jest materiał, z jakiego została wykonana. Drewniane deski kuchenne są nie tylko praktyczne i higieniczne, ale też stanowią świetne rozwiązanie, jeśli cenisz sobie klasykę i ciepło, jakie drewno wprowadza do każdego wnętrza.
W ofercie sklepu z nożami Shiori znajdziesz deski kuchenne drewniane i inne artykuły kuchenne - sprawdź nasze propozycje i wybierz to, czego potrzebujesz do swojej kuchni!
Deski kuchenne drewniane - właściwości
Drewniane deski kuchenne, jakie znajdziesz w Shiori, wykonane zostały z drewna akacjowego najwyższej jakości. Profesjonalne deski do krojenia łączą w sobie funkcjonalność i piękno: dzięki specjalnemu wysłojeniu deski przyciągają wzrok i stanowią ozdobę każdej kuchni. Czym jeszcze wyróżniają się drewniane deski kuchenne?
- Deski kuchenne do krojenia są trwałe i nie niszczą się w trakcie użytkowania, a w przypadku niezbyt głębokich nacięć i zarysowań drewno samo zasklepia się i nacięcia stają się niewidoczne;
- drewniana deska do krojenia posiada właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu jest bardzo higieniczna;
- drewniane deski nie tępią noży;
- nasze profesjonalne deski do krojenia są szczególnie praktyczne dzięki rowkowi na sok i zagłębionym uchwytom;
- drewniane deski kuchenne z drzewa akacjowego mają ponadto niewątpliwe walory estetyczne i będą stanowić element dekoracyjny Twojej kuchni.
Drewniane deski kuchenne - jak o nie dbać?
Bardzo ciężka i solidna deska kuchenna drewniana sprawdzi się doskonale zarówno w profesjonalnym, jak i codziennym użytku. Jest idealna jako deska do krojenia surowego mięsa, ryb, warzyw lub do serwowania owoców czy serów. Jak odpowiednio dbać o drewniane deski kuchenne?
- Drewnianą deskę do krojenia warto zabezpieczyć olejem (może być olej lniany, kokosowy lub olejek z orzecha włoskiego). Najlepiej nakładaj olej na ciepło za pomocą pędzla lub bawełnianej szmatki. Ważne, by deska była czysta i sucha;
- do czyszczenia deski kuchennej drewnianej po krojeniu mięsa użyj cytryny z dodatkiem soli kuchennej. Cytryna usunie też przebarwienia i nieprzyjemne zapachy z drewnianej deski;
- pamiętaj, by nie myć deski w zmywarce i chroń ją przed częstym, zbędnym nawadnianiem.
W Shiori proponujemy Ci szeroką gamę innych produktów, między innymi profesjonalne noże kuchenne, noże szefa kuchni czy całe zestawy noży kuchennych. Nasze produkty to także doskonały pomysł na ekskluzywny, niebanalny, a jednocześnie praktyczny prezent, który idealnie sprawdzi się w każdej kuchni!