Tatar siekany z polędwicy Angus od ebeef.pl
2022-12-05
Dzisiaj mamy dla Was przepis na rewelacyjnego tatara siekanego z polędwicy 100% Angusz klasycznymi dodatkami.
Tatar to potrawa znana w polskiej kuchni od wieków, podawany jest na wiele sposobów. Klasyczny tatar przyrządzany jest najczęściej z polędwicy wołowej. Dzisiaj przybliżymy Wam tajniki doskonałego tatara wołowego, który przyrządzi Szef Kuchni Jakub Suchta.
W tym daniu, finalista Hell's Kichen postawił na klasyczne dodatki:
- grzybki marynowane
- ogórki kiszone
- szalotka
- jajo przepiórcze
- oliwę z prażonego sezamu
Do przyrządzenia tego dania została użyta polędwica wołowa Angus, a także wykorzystane nasze noże ze stali damasceńskiej.
Zachęcamy Was do obejrzenia filmu: Przejdź do przepisu
Danie to można wykorzystać na świątecznym stole.