Z dumą ogłaszamy, że zrealizowaliśmy 10 000 zamówień, a przed nami wiele więcej! Dziękujemy i zapraszamy do dalszej współpracy.
Produkcja noży to sztuka, zwłaszcza jeśli poszukujesz wyrobów o niepodważalnej jakości, idealnych parametrach cięcia i urzekającym designie. Nie dziwi nas, że wielu koneserów decyduje się na produkty od Fabryki w Solingen. Prowadzona od wieków wytwórnia wypracowała na przestrzeni lat unikalne technologie, dzięki którym modele sygnowane markami tego producenta cieszą się dużą popularnością. Dowiedz się, czym wyróżniają się produkty od fabryki noży w Solingen i postaw na wysoką jakość w swojej kuchni.
Noże kuchenne ze stali damasceńskiej są nie tylko piękne, ale także bardzo wytrzymałe i ostre. Niestety nawet najlepsze ostrze bez odpowiedniej pielęgnacji może z czasem stępić się i zardzewieć. Aby utrzymać nóź ze stali damasceńskiej w idealnym stanie warto przestrzegać kilku prostych zasad dbania o ostrze. W tym artykule omówimy metody czyszczenia, ostrzenia i ochrony ostrza, tak aby Twój nóź zawsze przyciągał wzrok i był ostry niczym brzytwa!
Wybór odpowiedniego noża kuchennego to wbrew pozorom nie jest łatwa decyzja. Jest to podstawowe narzędzie pracy w każdej kuchni, dlatego warto postawić na wygodę i sprawność przygotowywania posiłków. Dobre noże zapewniają znakomite efekty krojenia i uprzyjemniają codzienne prace w kuchni.
Jeśli rozważasz zakup nowego noża kuchennego i zastanawiasz się nad nożem wykonanym ze stali damasceńskiej to koniecznie przeczytaj nasz wpis.
Jeśli poszukujesz dobrego, wysokiej jakości noża, a jednocześnie zależy Ci na tym, by przygotowywanie potraw w kuchni było wygodne i przyjemne, postaw na nóż Santoku. Do czego można użyć tego typu noża, jak wygląda i dlaczego ma tak wiele zalet? Nóż Santoku to uniwersalne, wielofunkcyjne narzędzie, z którego chętnie korzystają zarówno profesjonalni kucharze, jak i amatorzy. Do czego służy nóż Santoku? Nóż japoński Santoku stanowi połączenie tradycyjnego noża szefa kuchni z niedużym tasakiem kuchennym. Dzięki temu jest uniwersalny i nadaje się do wielu czynności, od szatkowania i siekania po krojenie mięsa. Nóż Santoku ma jednak specyficzną budowę i z tego względu potrzeba trochę czasu, by opanować sztukę posługiwania się tym narzędziem.
Tasak jest jednym z najbardziej znanych i łatwych do rozpoznania narzędzi kuchennych. Jednak odpowiedź na pytanie, jaki tasak do kuchni wybrać i czym się kierować w wyborze, wymaga już zastanowienia i analizy. Z wyglądu przypominające toporek lub małą siekierkę, tasaki kuchenne kojarzą się zwykle z zastosowaniem do krojenia mięsa. Tasak do kuchni jest jednak o wiele bardziej wielofunkcyjnym nożem - możesz nim zarówno rąbać kości, jak i kroić precyzyjne, cienkie plasterki. Noże tasaki służą także do przenoszenia pokrojonych składników do garnka lub na patelnię. Tasaki kuchenne tworzą szeroką grupę noży - różnią się wagą i wielkością, a w związku z tym także przeznaczeniem. Sklep z nożami Shiori oferuje profesjonalne noże kuchenne w szerokim asortymencie. Sprawdź, jaki tasak do kuchni kupić i czym kierować się przy wyborze tego rodzaju noża.
Ostre noże kuchenne to podstawa w każdej kuchni. Idealnym narzędziem do ostrzenia do wielu noży jest kamień wodny. Jaki kamień wodny do ostrzenia noży będzie najlepszy? Dowiedz się, jaki kamień do ostrzenia noży kupić i jak właściwie ostrzyć nóż, żeby uzyskać odpowiedni rezultat i zachować funkcjonalność narzędzia. Nasz sklep z nożami oferuje kamienie wodne o różnej gradacji, byś bez trudu znalazł produkt odpowiedni do twoich potrzeb.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalistą, czy też gotujesz amatorsko, potrzebujesz w swojej kuchni dobrego noża. Jaki nóż szefa kuchni będzie idealny dla Ciebie? Który nóż wybrać? Noże szefa kuchni mają nie tylko różne kształty i wielkości, ale także są wykonywane z różnych materiałów. Jaki więc powinien być profesjonalny nóż szefa kuchni i na co warto zwrócić uwagę podczas kupna? Sklep z nożami oferuje japońskie noże ze stali damasceńskiej, które sprawdzą się doskonale zarówno w amatorskiej kuchni, jak i wśród profesjonalnych kucharzy i szefów kuchni.